Warmtepomp

Warmtepomp huis duurzaam verwarmen koelen elektrisch klimaat energieneutraal comfort

Elektrisch verwarmen zonder aardgas

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk systeem om uw huis mee te verwarmen. Hierbij gebruikt u elektriciteit in plaats van aardgas. Waarmee u warmte uit de lucht, uit de grond of uit het grondwater omzet in bruikbare energie.

Duurzame verwarming

Warmtepomp huis duurzaam verwarmen koelen elektrisch klimaat energieneutraal

Met een warmtepomp heeft u geen aardgas meer nodig om uw huis te verwarmen en dat is goed voor het klimaat. Want bij de verbranding van aardgas komt CO₂ vrij en dat doet de temperatuur van de aarde doet stijgen. En elektriciteit kunnen we juist duurzaam opwekken.

De volledig elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van uw huis en al uw warme water in de badkamer en keuken. Als u daarnaast ook nog elektrisch gaat koken, woont u volledig zonder aardgas. Deze warmtepomp wordt ook wel combi, volledig of all-electric genoemd.

De hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw cv-ketel. Deze warmtepomp zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis. Als het een erg koude dag is, dan springt de cv-ketel bij zodat u toch warm water in de badkamer en keuken heeft. Het is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas.

De ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

Nog meer informatie

Lees hier nog meer over de verschillende soorten warmtepompen.

Wanneer u een warmtepomp aanschaft kunt u hiervoor een overheidssubsidie (ISDE) krijgen. Deze subsidie geldt zowel voor woningeigenaren als voor ondernemers. Let op: daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Lees hier meer over de voorwaarden van deze subsidie voor een warmtepomp. Het aanvraagformulier vindt u hier.

Isolatie

Zorg eerst dat uw huis goed is geïsoleerd, zodat de warmte binnen blijft. Anders heeft u alsnog veel elektriciteit nodig om uw huis comfortabel warm te krijgen.

Warmtepomp om uw huis koel te maken

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die tijdens erg warme dagen, waar we steeds meer mee te maken krijgen, juist uw huis kunnen koelen. Doordat ze koud water door de vloerverwarming laten stromen. Lees er hier meer over.

Zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen heeft, kunt u zelf de energie opwekken waarmee de warmtepomp uw woning verwarmt. Of in warme periodes verkoelt.