Warmtepomp

Warmtepomp huis duurzaam verwarmen koelen elektrisch klimaat energieneutraal comfort

Elektrisch verwarmen zonder aardgas

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk systeem om uw huis mee te verwarmen. Hierbij gebruikt u elektriciteit in plaats van aardgas. Waarmee u warmte uit de lucht, uit de grond of uit het grondwater omzet in bruikbare energie.

Duurzame verwarming

Warmtepomp huis duurzaam verwarmen koelen elektrisch klimaat energieneutraal

Met een warmtepomp heeft u geen aardgas meer nodig om uw huis te verwarmen en dat is goed voor het klimaat. Want bij de verbranding van aardgas komt CO₂ vrij en dat doet de temperatuur van de aarde doet stijgen. En elektriciteit kunnen we juist duurzaam opwekken.

De volledig elektrische warmtepomp

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van uw huis en al uw warme water in de badkamer en keuken. Als u daarnaast ook nog elektrisch gaat koken, woont u volledig zonder aardgas. Deze warmtepomp wordt ook wel combi, volledig of all-electric genoemd.

De hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw cv-ketel. Deze warmtepomp zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis. Als het een erg koude dag is, dan springt de cv-ketel bij zodat u toch warm water in de badkamer en keuken heeft. Het is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas.

De ventilatiewarmtepomp

Een ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp die warmte uit de ventilatielucht haalt.

Nog meer informatie

Lees hier nog meer over de verschillende soorten warmtepompen.

ISDE-subsidie

Wanneer u een warmtepomp aanschaft kunt u hiervoor een overheidssubsidie (ISDE) krijgen. Deze subsidie geldt zowel voor woningeigenaren als voor ondernemers. Let op: daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Lees hier meer over de voorwaarden van deze subsidie voor een warmtepomp. Het aanvraagformulier vindt u hier.

Duurzaamheidslening Nijkerk

Heeft u nog niet voldoende budget? Dan kunt u gebruik maken van de Duurzaamheidslening van de gemeente. U leent dan betrouwbaar, boetevrij en tegen een zeer lage rente geld van de gemeente Nijkerk.

Lees hier hoe u de Duurzaamheidslening kunt aanvragen.

Isolatie

Zorg eerst dat uw huis goed is geïsoleerd, zodat de warmte binnen blijft. Anders heeft u alsnog veel elektriciteit nodig om uw huis comfortabel warm te krijgen.

Het huis wordt langzamer warm

De pomp verwarmt op een lage temperatuur. Dat is lekker energiezuinig, maar daardoor duurt het wel langer om het huis op te warmen. Om het comfortabel te houden moet uw verwarming daarom ook in het stookseizoen altijd aanstaan, ook in de nacht. Het is dus zinvol om zo weinig mogelijk warmte te verliezen. Isoleer daarom de woning goed, voordat u aan de warmtepomp gaat. Energielabel B is over het algemeen voldoende.

Warmtepomp kan ook verkoelen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die tijdens erg warme dagen, waar we steeds meer mee te maken krijgen, juist uw huis kunnen koelen. Doordat ze koud water door de vloerverwarming laten stromen. Lees er hier meer over.

Zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen heeft, kunt u zelf de energie opwekken waarmee de warmtepomp uw woning verwarmt. Of in warme periodes verkoelt.

Ruimte

Een warmtepomp en alle onderdelen die daarbij horen nemen ruimte in beslag in huis. De hybride en volledige warmtepomp hebben ook nog en een buiten-unit.

Geluid

Sommige warmtepompen maken geluid. Hoeveel, dat varieert per model. Er bestaan wel omkastingen die het geluidsniveau verlagen. Hou bij het plaatsen van de buiten-unit (bij de hybride en volledige warmtepomp) rekening met het geluid, zodat uzelf en de buren er zo min mogelijk last van hebben.

warmtepomp buitenunit duurzaam nijkerk aardgasvrij wonen elektrisch

 

 

 

 

“Lage vaste lasten en altijd aangenaam warm in huis.”

Duurzame Nijkerker Larinda warmtepomp aardgasvrij zonder aardgas

Lees hier het verhaal van Larinda over haar warmtepomp.

“Gasverbruik, CO2-uistoot én energierekening lager.”

Verhaal luchtwarmtepomp Arjan van Slooten

 

Lees hier het verhaal over de luchtwarmtepomp van Arjan.