Financiële regelingen voor VvE’s

Financiele regelingen subsidies VvE verduurzamen Duurzaam Nijkerk

Verduurzamen als VvE: potjes en subsidies

Er zijn meerdere financiële regelingen en subsidies die een VvE kunnen helpen met verduurzamen.

Een subsidie voor advies op maat en begeleiding bij het proces. Deze subsidie kunt u gebruiken om als VvE advies aan te vragen over welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn voor uw gebouw. En voor begeleiding bij het nemen van deze maatregelen.

Lees hier meer over de Subsidie Energieadvies en procesbegeleiding SEEH VvE.

U kunt de subsidie Energiebesparing eigen huis aanvragen wanneer u als VvE twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoert. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn dakisolatie, muurisolatie, gevelisolatie, vloer- of bodemisolatie of het plaatsen van hoogrendementsglas.

Lees hier meer over deze subsidie Energiebesparing eigen huis (SEEH).

Deze subsidie kunt u aanvragen voor zonneboilers en warmtepompen. De investeringssubsidie betaalt een deel van uw kosten voor deze duurzame energie terug.


Als VvE valt u bij de ISDE onder ‘zakelijke gebruiker’. Lees hier meer over de ISDE Subsidie duurzame energie voor zakelijke gebruikers.

De VvE Energiebespaarlening is een regeling, waarbij Verenigingen van Eigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten bij het Nationaal Warmtefonds voor energiebesparende maatregelen zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, isolatieglas en zonnepanelen.

Lees hier meer over de VvE Energiebespaarlening.

Huiseigenaren in Nijkerk kunnen gebruik maken van de Duurzaamheidslening. Bijvoorbeeld voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Of voor het duurzaam opwekken van uw eigen energie. Met deze lening leent u betrouwbaar, boetevrij en tegen een zeer lage rente geld van de gemeente Nijkerk.

Financiele regeling btw-tarief arbeidsloon isolatieGoed om te weten: voor de arbeidskosten bij isolatiewerkzaamheden geldt een laag btw-tarief. Oftewel 9 procent in plaats voor de normale 21 procent. Let wel op, dit lage tarief geldt alleen op het arbeidsloon, niet voor de materialen.

Lees hier meer over het verlaagd btw-tarief bij het isoleren van woningen.

Er lopen meerdere financiële regelingen en subsidies voor VvE’s in Nijkerk en de regio. U kunt een razendsnelle, actuele check doen via de Energiesubsidiewijzer.