Zoek

Ondervloer isolatie

Vloerisolatie ondervloer isoleren kruipruimte

De vloer van onderaf isoleren

Heeft u een kruipruimte van minimaal 45 centimeter, dan kunt u het beste de ondervloer isoleren. Deze manier van vloerisolatie levert de grootste energiebesparing op, ten opzichte van dekvloerisolatie en bodemisolatie. Bovendien hoeft u de kamer er niet voor leeg te halen.

Kieren

Zorg dat er geen kieren zitten tussen het isolatiemateriaal zelf, bij het luik van de kruipruimte en bij de gaten van de leidingen. Anders ontsnapt er nog steeds warmte.

Spouwmuur

Isoleer ook de spouwmuur. Anders verliest u alsnog warmte aan de randen van de vloer.

Ventilatie

De kruipruimte moet wel voldoende kunnen ventileren. Zo voorkomt u problemen met vocht of met radongas.

Vloerverwarming

Bij vloerverwarming is het handig dat de warmte door de ondervloer heen kan komen. Kies voor een Rc-waarde van 5.

Droge kruipruimte

Heeft u last van optrekken vocht door een vochtige kruipruimte? Dan is het verstandig om ook de bodem te isoleren. Want vocht kan bijvoorbeeld zorgen voor kromtrekkend laminaat.

Geluid

Heeft u onderburen? Kies dan voor een isolerende ondervloer die ook geluid tegenhoudt. Zeker wanneer u parket of laminaat als bovenvloer wilt, is een geluidsdempende ondervloer aan te raden.

Heeft u behoefte aan advies op maat, over wat er kan in uw huis wat betreft vloerisolatie? Via ons Energieloket kunt u een afspraak maken met een adviseur.

U kunt hiervoor contact opnemen door te mailen naar energieloket@nijkerk.eu of te bellen naar 033 – 247 22 22.

Wanneer u uw vloer isoleert, kunt u een deel van de kosten terugvragen via de ISDE-subsidie. Oftewel de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.

Let op: Neemt u nog een duurzame maatregel, dan krijgt u nog meer subsidie. Dus dat u ook bijvoorbeeld de spouwmuur, het dak of de ramen isoleert. Of het combineert met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting om het warmtenet. Lees hier meer over de ISDE-subsidie of vraag ‘m aan.

Ga naar de inhoud