Energie besparen

Duurzaam ondernemen financiele regelingen verduurzamen

Bespaarde energie hoeven we niet op te wekken

De energie die u bespaart, hoeft u niet te betalen. En nog beter: de energie die u niet gebruikt, hoeven we ook niet op te wekken. Dat is dus winst voor u én voor het klimaat. Dit kunt u doen om energie te besparen:

Isoleer uw huis

Door uw huis goed te isoleren ontsnapt er weinig energie en dat levert een flinke besparing op. Zowel qua CO2-uistoot als qua energiekosten. Door het dak, de vloer, de muren en de ramen te isoleren houdt uw huis de gewenste temperatuur beter vast. Dat betekent in de winter lekker warm en comfortabel en in de zomer heerlijk koel. Isoleren kan in stappen. 

Uw woning isoleren is echt de moeite waard: behalve het comfort dat het oplevert, scheelt het in de uitstoot van CO₂ én in de vaste lasten.

Wat kost isoleren

De website www.energiebesparendoejenu.nl geeft een inschatting van de kosten voor het isoleren van uw woning.

Vrijblijvend advies over uw woning

Het Energieloket van de gemeente Nijkerk kan u (vrijblijvend) nog verder adviseren over het isoleren van uw woning en financiële regelingen die u hierbij kunnen helpen.

Energie besparen Duurzaamheid wasmachine man elektrischBij een huurwoning is de verhuurder verantwoordelijk voor de muren, ramen en het dak. Maar als huurder kunt u ook flink besparen op uw energieverbruik, met wat slimme maatregelen die maar weinig geld kosten. Bijvoorbeeld hoe u tocht kunt tegengaan of uw verwarming beter benut. Daarmee gaat niet alleen uw energie-rekening naar beneden, u woont ook nog eens een stuk comfortabeler.

Lees hier meer snelle bespaartips waarmee u voor weinig geld energie bespaart en zo uw energierekening naar beneden brengt.

Om u op weg te helpen met het besparen van energie in huis, biedt gemeente Nijkerk u de Energiebespaarvoucher aan. Hiermee kunt u kleine of voor een deel grotere energiebesparende maatregelen nemen in uw huis.

Als huurder kunt u de voucher inruilen voor een goedgevulde Energiebespaarbox. Als woningeigenaar kunt u de voucher (ter waarde van 75 euro) gebruiken voor het aanschaffen van energiebesparende producten bij een aantal lokale bouwmarkten of gebruiken bij het laten maken van een warmtescan, energiescan of voor het waterzijdig laten inregelen van uw verwarmingssysteem.

Vraag de voucher snel aan!