Energietoeslag

Huis verwarmen warme trui 20 graden tips duurzaam Nijkerk

Vanwege stijgende kosten energie

Woont u in Nijkerk en heeft u een laag inkomen of een inkomen net boven het sociaal minimum? Dan krijgt u in 2022 vanwege de stijgende kosten voor energie € 800 extra. Dit noemen we de Energietoeslag.

Voor wie is de Energietoeslag bedoeld?

• Inwoners met een bijstands- of een IOAW-uitkering
  • Inwoners met een inkomen of uitkering op of net boven het sociaal minimum
  • Zelfstandige ondernemers of zzp’ers met een laag inkomen.

De uitbetaling van de Energietoeslag

Als u een bijstandsuitkering van de gemeente ontvangt, dan heeft het bedrag tussen 11 en 13 mei 2022 vanzelf op uw rekening ontvangen.

Geen recht op de energietoeslag of extra hoge kosten?

Voldoet u niet aan bovenstaande voorwaarden, maar heeft u wél een hogere energierekening waardoor u in de financiële problemen komt? Of heeft u de energietoeslag wel ontvangen maar heeft u extra energiekosten, bijvoorbeeld vanwege een ziekte? Geef dit dan aan ons door. Misschien heeft u dan toch recht op een energietoeslag of individuele bijzondere bijstand.

U kunt hierover contact opnemen met het Loket Maatschappelijke Ondersteuning. Het Loket is dagelijks tussen 9.00 en 12.30 uur bereikbaar via nummer 033 – 247 22 22. Of mail naar energietoeslag@nijkerk.eu. Wij zullen dan samen met u uw situatie en de mogelijkheden hiervoor bekijken.

Formulier

Wilt u de Energietoeslag aanvragen? Klik hier voor het formulier.

Hulp bij invullen formulier

Wanneer u hulp nodig heeft bij het invullen van het formulier, kunt u contact opnemen met Sigma Nijkerk. Dat kan door te bellen, mailen of door naar het spreekuur Formulierenhulp te komen. Dit spreekuur is iedere dinsdag van 9.00 uur tot 11.30 uur op de Frieswijkstraat 99.

• Telefoon: 033-2474830
  • E-mail: info@sigma-nijkerk.nl
  • Spreekuur: dinsdag tussen 9.00-11.30 uur (Frieswijkstraat 99, Nijkerk)

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? Gemeente Nijkerk kan u helpen. Neem contact met ons op via telefoonnummer 033 – 247 22 22. Of kijk hier welke hulp of begeleiding u kunt krijgen.

Komt u echt niet uit met uw geld? Kijk dan eens hier welke organisaties u kunnen helpen. Bijvoorbeeld met uw administratie of met het betalen van school, lid zijn van een sportclub of meedoen aan creatieve activiteiten.

Lees ook: