Zoek

Subsidies en financiële regelingen

subsidies financiele regelingen subsidie verduurzamen huis woning duurzaam nijkerk groen

Subsidies en leningen om te verduurzamen

Energieneutraal worden doen we samen. Gaat u als huiseigenaar aan de slag met het verduurzamen van uw woning, dan zijn er meerdere financiële regelingen en subsidies die daarbij kunnen helpen.

Wanneer u duurzame maatregelen neemt, kunt u bij de overheid de ISDE-subsidie aanvragen. Oftewel de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie is bedoeld voor de volgende duurzame maatregelen:

Aanvragen

Wilt u deze subsidie aanvragen? Klik dan op deze pagina.

ISDE- subsidie vanaf 2023

Eén maatregel

Wanneer u één isolatiemaatregel neemt, dan krijgt u 15% van de kosten terug via de ISDE-subsidie.

Meer maatregelen, meer subsidie

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u tot 30% van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

Met terugwerkende kracht – april ’22

Eerder kon u de subsidie alleen aanvragen wanneer u twee of meer maatregelen nam.  Maar met terugwerkende kracht, vanaf 2 april 2022, kunt alsnog voor een enkele maatregel een aanvraag doen. Dus wanneer u na 2 april 2022 uw buitenmuur, dak, vloer of ramen heeft geïsoleerd, kunt u hiervoor alsnog een subsidie-aanvraag indienen.

De regeling bij een eigen woning

Lees hier meer over de voorwaarden en hoe u de subsidieregeling ISDE voor woningeigenaren kunt aanvragen.

De regeling voor VvE, vereniging, bedrijf of verhuurder

Lees hier meer over de ISDE-regeling wanneer u een VvE, vereniging, bedrijf of particuliere verhuurder bent.

Wanneer u uw huis wilt verduurzamen kunt u gebruik maken van onze Toekomstbestendig Wonen Lening. Bijvoorbeeld voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Of voor het duurzaam opwekken van uw eigen energie. 

Lees hier alles over de Toekomstbestendig Wonen Lening en hoe u deze kunt aanvragen.

Toekomstbestendig Wonen Lening

Wanneer u als huiseigenaar, als Vereniging van Eigenaren (VvE) of als school energiebesparende maatregelen wilt nemen of zonnepanelen wilt aanschaffen, dan kunt u hiervoor geld lenen bij het Nationaal Warmtefonds.

Financiele regeling WarmtefondsLees hier meer over de Energiebespaarlening.

Is uw inkomen niet hoog, maar wilt u wel verduurzamen? Sinds 1 november 2022 biedt het Warmtefonds een lening aan zonder rente voor mensen met een laag inkomen. Lees hier meer over deze speciale Energiebespaarlening van het Warmtefonds voor mensen met een laag inkomen.

Financiele regeling btw-tarief arbeidsloon isolatie

Wanneer u uw huis (ouder dan 2 jaar) laat isoleren zodat het energiezuiniger wordt, dan valt het arbeidsloon onder het lage btw-tarief van 9 procent.

Lees hier meer over deze financiële regeling.

Vanaf 2023 is het BTW-tarief op zonnepanelen 0%. U kunt dus geen BTW meer terugvragen. Meer info daarover vindt u hier

Heeft u in 2022 zonnepanelen aangeschaft, dan heeft u wel BTW betaald. Wilt u weten of u dat kunt terugvragen? Lees hier meer over het terugvragen van BTW op zonnepanelen.

Zonnepanelen op andermans dak

Subsidie groen dakU kunt subsidie krijgen voor het vergroenen van het dak van uw huis of schuur, met een kant en klaar systeem met mossen, vetplanten, kruiden en grassen. Een groen dak werkt isolerend, het zorgt voor een betere opvang van regenwater en geeft verkoeling tijdens warme dagen. De hoogte van deze subsidie is € 40 per m² en u mag voor maximaal € 10.000,- aanvragen.

Vraag hier de subsidie voor een groen dak aan.

Tot 2025 kunt u gebruik maken van de salderingsregeling. Wanneer u met uw zonnepanelen meer stroom opwekt dan u gebruikt, dan verdient u er dankzij deze regeling geld mee. U krijgt voor deze stroom dan het bedrag dat u zou betalen wanneer u dezelfde hoeveelheid stroom zou afnemen van het energiebedrijf.

Lees hier meer over de Salderingsregeling.

De Energiesubsidiewijzer is een handig overzicht van alle landelijke, provinciale en lokale subsidies en financiële regelingen waar u gebruik van kunt maken wanneer u maatregelen neemt om te besparen op de hoeveelheid energie die u gebruikt.

Bent u particuliere verhuurder van meerdere woningen en wilt u die verduurzamen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH).

Doelgroepen SVOH:

  • Verhuurders met maximaal 100 huurwoningen onder de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector. Deze verhuurders kunnen een aanvraag doen voor maximaal 50 woningen
  • Verhuurders met huurwoningen boven de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector, waarvan de huur bij aanvang van het huidige huurcontract onder de toenmalige liberalisatiegrens viel. Deze verhuurders mogen voor een onbeperkt aantal woningen SVOH aanvragen.

Meer info en voorwaarden

Lees hier meer over de SVOH en de voorwaarden ervan.

Bent u op zoek bent naar een betaalbaar energiecontract, dan raden we u aan dit te doen via Goedkope Energie van Gezond Verzekerd. Dit is een samenwerking tussen gemeenten en zorgverzekeraars. Met als doel een aantal basisvoorzieningen zo goedkoop mogelijk aan te bieden.

Contact

Kijk op de website van Goedkope Energie. Of bel 085 303 5389.

Persoonlijk advies

U kunt onder meer advies krijgen over uw huidige energiecontract en of het verstandig is om over te stappen

Handig om te weten over Goedkope Energie

Wanneer u wilt overstappen op Goedkope Energie, dan:

  • U wordt altijd geaccepteerd
  • U hoeft geen borg te betalen
  • U ontvangt de goedkoopste prijs per aanbieder (Goedkope Energie heeft speciale afspraken gemaakt met deze energieleveranciers)
  • U krijgt de eventuele overstapboete vergoed

Goedkope Energie Gezond Verzekerd

Om u te helpen met het verduurzamen van uw huis, biedt de gemeente u een Energiescan aan voor slechts € 50. Dankzij zo’n scan krijgt u advies over wat u aan uw woning kunt doen, zodat u meer energie bespaart. Dat is fijn voor het klimaat, en u bespaart tegelijkertijd energiekosten.

Klik hier voor meer info en om aan te vragen.

Via gemeente Nijkerk kunt u nu voor slechts € 50 een warmtescan laten maken. Met een warmtescan ziet u precies waar warmte uit uw huis ontsnapt. Via de muur, het raam, het dak of via kieren. Zo weet u meteen welke plekken u het beste kunt aanpakken. En welke maatregel u daarvoor moet nemen.

Klik hier voor meer info of om de scan aan te vragen.

Warmtescan duurzaam Nijkerk isoleren korting gemeente

Ga naar de inhoud