Subsidies en financiële regelingen

Subsidies en duurzame financiele regelingen verduurzamen Nijkerk

Regelingen en subsidies bij verduurzamen

Energieneutraal worden doen we samen. Gaat u als huiseigenaar aan de slag met het verduurzamen van uw woning, dan zijn er meerdere financiële regelingen en subsidies die daarbij kunnen helpen.

Wanneer u twee duurzame maatregelen neemt, kunt u bij de overheid de ISDE-subsidie aanvragen. Oftewel de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie is bedoeld voor de volgende duurzame maatregelen:

• vloerisolatie
  • dakisolatie
  • raamisolatie
  • gevelisolatie
  • muurisolatie
  • een warmtepomp
  • eenf zonneboiler
  • een aansluiting op het warmtenet

Eigen woning

Lees hier meer over de subsidieregeling ISDE voor woningeigenaren.

Als VvE, vereniging, bedrijf of verhuurder

Lees hier meer over de ISDE-regeling wanneer u een VvE, vereniging, bedrijf of particuliere verhuurder bent.

Wanneer u uw huis wilt verduurzamen kunt u gebruik maken van onze Duurzaamheidslening. Bijvoorbeeld voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Of voor het duurzaam opwekken van uw eigen energie. Met deze lening leent u betrouwbaar, boetevrij en tegen een zeer lage rente geld van de gemeente Nijkerk.

Lees hier hoe u de Duurzaamheidslening kunt aanvragen.

Subsidie groen dakU kunt subsidie krijgen voor het vergroenen van het dak van uw huis of schuur, met een kant en klaar systeem met mossen, vetplanten, kruiden en grassen. Een groen dak werkt isolerend, het zorgt voor een betere opvang van regenwater en geeft verkoeling tijdens warme dagen. De hoogte van deze subsidie is € 40 per m² en u mag voor maximaal € 10.000,- aanvragen.

Vraag hier de subsidie voor een groen dak aan.

Financiele regeling btw-tarief arbeidsloon isolatie

Wanneer u uw huis (ouder dan 2 jaar) laat isoleren zodat het energiezuiniger wordt, dan valt het arbeidsloon onder het lage btw-tarief van 9 procent.

Lees hier meer over deze financiële regeling.

Wanneer u als huiseigenaar, als Vereniging van Eigenaren (VvE) of als school energiebesparende maatregelen wilt nemen, dan kunt u hiervoor geld lenen bij het Nationaal Warmtefonds.

Financiele regeling WarmtefondsLees hier meer over de Energiebespaarlening.

Wanneer u nieuwe zonnepanelen aanlegt, geeft de Belastingdienst de btw van 21 procent op de aankoop en de installatie van de zonnepanelen terug.

Lees hier hoe u als particulier de btw over uw aangeschafte zonnepanelen kunt terugvragen.

Lees hier hoe als ondernemer de btw over uw aangeschafte zonnepanelen kunt terugvragen.

Zonnepanelen op andermans dak

Tot 2023 kunt u gebruik maken van de salderingsregeling. Wanneer u met uw zonnepanelen meer stroom opwekt dan u gebruikt, dan verdient u er dankzij deze regeling geld mee. U krijgt voor deze stroom dan het bedrag dat u zou betalen wanneer u dezelfde hoeveelheid stroom zou afnemen van het energiebedrijf.

Lees hier meer over de Salderingsregeling.

De Energiesubsidiewijzer is een handig overzicht van alle landelijke, provinciale en lokale subsidies en financiële regelingen waar u gebruik van kunt maken wanneer u maatregelen neemt om te besparen op de hoeveelheid energie die u gebruikt.