Klimaatkamer Nijkerk

Klimaatkamer Wheemplein Duurzaam Nijkerk

Gratis advies over verduurzamen

In ons pop-up-loket de Klimaatkamer kunt u als inwoner van Nijkerk gratis advies krijgen over het verduurzamen van uw huis en tuin.

Openingstijden

  • Woensdag:  10.30-14.30 uur 
  • Donderdag: 10.30-14.30 uur 
  • Vrijdag: 10.30-14.30 uur 
  • Zaterdag: 10.30-14.30 uur 

Locatie Klimaatkamer Nijkerk

De Klimaatkamer staat op dit moment De Brink in Hoevelaken (vlakbij De Stuw).

Klimaatkamer Duurzaam Nijkerk De Brink Hoevelaken 2023

Gratis advies van onze Regenwateradviseurs

Onze Regenwateradviseur Renée Kleijn geeft gratis advies over wat u kunt doen met regenwater in uw tuin. Zoals het afkoppelen van de regenpijp, het opslaan van water, het aanleggen van een wadi of het plaatsen van een groen dak. Soms maakt een kleine stap, zoals het neerzetten van een regenton, al veel verschil. Door het schone regenwater op te vangen, kunt u het nuttig gebruiken. Dat is fijn voor uw tuin, goed voor het milieu en het voorkomt overbelasting van het riool tijdens een stevige regenbui.

 

Afspraak in uw tuin

Wilt u weten wat u kunt doen? Maak dan een afspraak in uw tuin met onze Regenwateradviseur. Ze komt graag langs om mee te kijken naar de mogelijkheden om slim om te gaan met regenwater in uw tuin. Haar advies is gratis. Het is een service van de gemeente Nijkerk.

Regenwateradviseur Renee Kleijn Duurzaam NijkerkContact

Een afspraak maken kan door te mailen of bellen:

 

In de Klimaatkamer kunt u gratis flyers krijgen met praktische uitleg over hoe u iets kunt doen in de tuin. Deze flyers hebben we voor u klaarliggen:

 

Flyer: Plaats een regenton

Deze flyer legt uit hoe u in 6 stappen een regenton aansluit op de regenpijp. Met een regenton kunt u een mooie voorraad water opslaan, zodat u tijdens droge dagen de planten toch water kunt geven.

Flyer: Een tuin vol vogels, bijen en vlinders

Wilt u een levendige tuin? Dan hebben we in deze flyer 4 handige tips staan hoe u vogels, bijen en vlinders een fijne omgeving biedt.

Flyer: Vergroen je dak

Deze flyer laat zien hoe u in 7 stappen zelf een groen dak aanlegt. Een groen dak houdt het huis koel tijdens warme dagen, vangt water op bij hevige regenbuien én het is heel fijn voor de biodiversiteit.

Flyer: Maak hoogteverschillen in de tuin

Door hoogteverschillen te maken heeft u meer grip op wateroverlast in de tuin bij hevige regenbuien. In deze flyer laten we zien hoe u in 5 stappen zo’n hoogteverschil aanlegt.

Flyer: Plant een heg

Een heg is een mooie, onderhoudsvriendelijke en verkoelende tuinafscheiding. Deze flyer legt uit hoe u in 6 stappen succesvol een heg plant. En geeft handige tips over het onderhoud.

https://www.duurzaam-nijkerk.nl/inwoner/klimaatkamer/

Gratis bloemzaadjes

Wanneer u op bezoek komt, krijgt u meteen gratis een zakje bloemzaadjes mee. Inheems en biologisch gekweekt. Zodat u een extra stukje groen kunt creëren in uw tuin of op het balkon.

U kunt bij de Klimaatkamer terecht voor gratis advies over het verduurzamen van uw huis en tuin. Bijvoorbeeld over duurzaam verbouwen, isoleren, zonnepanelen, de warmtepomp, klimaatadaptatie, een groene tuin, een regenton, een groen dak of over subsidies die u kunt krijgen wanneer u duurzame maatregelen neemt.

Afspraak niet nodig

U kunt gewoon langskomen bij de Klimaatkamer. Een afspraak maken is niet nodig.

Regenwateradviseur Renee Kleijn Duurzaam Nijkerk Tjalling Klimaatkamer Klimaatadviseur 1

 

Lees ook:

Ga naar de inhoud