Zoeken

Gratis flyers: zo doe je dat

Flyers gratis Klimaatkamer Nijkerk

Uitleg in stappen

In de Klimaatkamer kunt u gratis flyers krijgen met praktische uitleg over hoe u iets kunt doen in de tuin. Deze flyers hebben we voor u klaarliggen:

Flyer: planten voor een zonnige tuin

Sommige planten en bloemen zijn echte zonaanbidders. Heeft u veel zon in de tuin? Dan kunt u deze vaste planten met kleurrijke bloemen planten in uw tuin.

Flyer: planten voor een schaduwrijke tuin

U heeft (deels) een schaduwtuin als daar maximaal twee uur zon per dag op schijnt. In de schaduw kunnen verrassend mooie planten groeien. Sommigen geven zelfs kleurrijke bloemen.

Flyer: planten voor een droge tuin

Is uw tuin vaak droog? We hebben een overzicht voor u gemaakt van vaste planten die lang zonder water kunnen én makkelijk te verzorgen zijn.

Voorkant flyer makkelijke planten droge tuin

Flyer: planten voor een natte tuin

Blijft regenwater bij u in de tuin lang staan? We hebben een overzicht gemaakt van vaste planten die dol op zijn op een vochtige grond.

Flyer: zo creëer je een tuin vol vogels, bijen en vlinders

Wilt u een levendige tuin? Dan hebben we in deze flyer 4 handige tips staan hoe u dat voor elkaar kunt krijgen.

Flyer: zo maak je de bodem gezond

Met een gezonde bodem kan alles uitbundig groeien, bloeien en leven in de tuin. En regenwater zakt er makkelijk in weg. IN deze flyer leggen we uit hoe je de bodem daar een (flink) handje bij kunt helpen. 

Flyer: zo plant je een boom 

In iedere tuin past een boom. Een grote of een kleine. Met blad, naald, vrucht, in verschillende kleuren en voor elke grondsoort. Voor iedereen is er een geschikte boom. Deze flyer geeft info over hoe je kiest en plant.

Flyer: zo plant je een heg 

Een heg is een mooie, onderhoudsvriendelijke en verkoelende tuinafscheiding. Deze flyer legt uit hoe u in 6 stappen succesvol een heg plant. En geeft handige tips over het onderhoud.

Flyer: zo leg je een gazon aan

Een gazon aanleggen is een heel goed idee! Gras geeft verkoeling tijdens warme dagen, het zet CO₂ om in zuurstof en laat regenwater makkelijk wegzakken in de bodem. Deze flyer legt uit in welke stappen je een blakend gazon aanlegt. 

Flyer: zo leg je bestrating waar water doorheen zakt

Bij bestrating zakt regenwater vaak lastig de bodem in. Maar wil je een terras, een tuinpad of een oprit? Dan heb je wel een harde ondergrond nodig. Gelukkig zijn hier goede alternatieven voor. Check het in deze flyer.

voorkant flyer zo leg je gazon aan

Flyer: zo maak je hoogteverschillen in de tuin 

Door hoogteverschillen te maken heeft u meer grip op wateroverlast in de tuin bij hevige regenbuien. In deze flyer laten we zien hoe u in 5 stappen zo’n hoogteverschil aanlegt.

Flyer: zo plaats je een regenton

Deze flyer legt uit hoe u in 6 stappen een regenton aansluit op de regenpijp. Met een regenton kunt u een mooie voorraad water opslaan, zodat u tijdens droge dagen de planten toch water kunt geven. 

Flyer: zo leg je een goot aan in de tuin

Regenwater is schoon water. En dat kan jouw tuin goed gebruiken! Door een goot aan te leggen kun je het regenwater uit de regenpijp naar een andere plek leiden om het op te slaan en langzaam te laten wegzakken.  Deze flyer legt uit hoe je dat doet.

Flyer: zo leg je een groen dak aan

Deze flyer laat zien hoe u in 7 stappen zelf een groen dak aanlegt. Een groen dak houdt het huis koel tijdens warme dagen, vangt water op bij hevige regenbuien én het is heel fijn voor de biodiversiteit.

Openingstijden Klimaatkamer

Check hier de locatie en de openingstijden van de Klimaatkamer.

Binnenkant flyer plant een boom
Voorbeeld van de flyer Zo plant je een boom
Ga naar de inhoud