Zoek

Gratis regenmeter bij regen

Actie regenmeter Klimaatkamer duurzaam Nijkerk

Speciale actie Klimaatkamer

Speciale actie! Regent het? Dan kunt u gratis een regenmeter ophalen bij de Klimaatkamer. Een regenmeter is een handig hulpmiddel om te weten of u de tuinplanten water moet geven. Want soms regent het meer dan genoeg en soms maar een beetje. Een regenmeter meet hoeveel regen er is gevallen op een dag.

Spelregels actie regenmeter

  • Het moet regenen
  • U moet de regenmeter zelf komen ophalen
  • De actie geldt alleen tijdens de openingstijden van de Klimaatkamer
  • U mag één regenmeter meenemen

Klimaatkamer

Check hier waar de Klimaatkamer staat.

 

Openingstijden

Kijk hier voor de openingstijden van de Klimaatkamer.

Afspraak maken niet nodig

U kunt gewoon langskomen bij de Klimaatkamer. Een afspraak maken is niet nodig.

  • Plaats de regenmeter ergens op een open plek in uw tuin of op het balkon. Zet ‘m niet onder een afdak of beplanting, want dan vangt hij nauwelijks of geen regenwater op
  • Wanneer de regenmeter waterpas staat, kunt u ‘m helemaal precies aflezen.
De hoeveelheid regen die valt wordt gemeten in het aantal mm/m2. Met andere woorden, als de regenmeter aangeeft dat er 1 mm regen gevallen is, dan is er 1 liter water gevallen op een oppervlak van 1 m2. Dit geeft dan een laagje van 1 mm water.

Lees met de regenmeter het aantal millimeters af dat in een etmaal (24 uur) is gevallen.

  • 1-3 mm: een gewone regenbui
  • 3-10 mm: een flinke bui
  • Meer dan 10 mm: een natte dag
  • Meer dan 50 mm: zware regen

Van levensbelang

We kunnen niet zonder regenwater. Het water hebben we niet alleen nodig om schoon kraanwater van te maken. We gebruiken het ook voor onze landbouw. En het is essentieel voor planten en dieren. En zonder die flora en fauna zou de aarde onleefbaar zijn voor ons als mens. Zo belangrijk is dus regenwater.

Geen of juist veel regen

Doordat de aarde aan het opwarmen is, is het weer veranderd. We hebben vaker te maken met lange periodes van droogte. En met regen die in hevige buien neervalt.

Overlast door wel/geen regen

Stevige regenbuien kunnen wateroverlast geven. Door grote plassen, gewassen die wegspoelen en door een riool dat overstroomt. Aan de andere kant hebben we tijdens warme, droge perioden een tekort aan water. En gebruiken we drinkwater om de tuin te sproeien. Dat kan anders. Wateroverlast kunnen we voor een deel voorkomen en het water zelf kunnen we opvangen en benutten.

Wat kunt u zelf doen?

Wilt u weten wat u kunt doen? Lees dan hier verder.

Ga naar de inhoud