Zoeken

Zonnepanelen op uw eigen dak

Zonnepanelen op eigen dak huis woning duurzaam nijkerk energie opwekken 3

Uw eigen energie opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen op uw eigen dak wekt u uw eigen duurzame energie op. Door energie uit de zon te halen gebruikt u een 100% groene energiebron. En daarmee draagt u bij aan een duurzame wereld. Zonnepanelen lijken misschien een grote investering, maar ze verdienen zichzelf binnen een aantal jaar terug. Met deze manier van duurzame stroom opwekken heeft u lagere energiekosten en minder uitstoot van CO₂. Tel uit uw winst.

Bij de meeste huizen is de dakconstructie sterk genoeg om zonnepanelen te dragen, maar laat het bij twijfel altijd eerst even checken door een specialist. Bij dakpannen ouder dan 50 jaar en bitumen ouder dan 10 jaar is het verstandig om deze eerst te vernieuwen voordat u zonnepanelen plaatst.

Gunstig qua zon

Verder is het handig om te weten welk dakvlak gunstig ligt ten opzichte van de zon en of er niet teveel schaduw van bomen of hoge gebouwen is.

Hoeveel zonnepanelen?

Wilt u weten hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Kijk dan hier  of op de Zonatlas.

Uw panelen op andermans dak

Is uw dak niet geschikt? Maak dan gebruik van zonnepanelen op andermans dak. Bijvoorbeeld via Zon op Nijkerk.

De winst die u maakt met zonnepanelen op uw dak is vergelijkbaar met 5 procent spaarrente. Een duurzame én slimme aankoop dus. Hoeveel het u precies oplevert, hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Deze website geeft een goede indictie hiervan.

Slim weetje: met een groen dak leveren uw zonnepanelen meer rendement op!

Salderingsregeling

Tot 2025 kunt u gebruik maken van de salderingsregeling. Wanneer u met  uw zonnepanelen meer stroom opwekt dan u gebruikt, dan verdient u er dankzij deze regeling geld mee. U krijgt voor deze stroom dan het bedrag dat u zou betalen wanneer u dezelfde hoeveelheid stroom zou afnemen van het energiebedrijf.  Lees hier meer over de Salderingsregeling.

U kunt geen BTW meer terugvragen

Vanaf 2023 is het BTW-tarief op zonnepanelen 0%. U kunt dus geen BTW meer terugvragen. Meer info daarover vindt u hier

Heeft u in 2022 zonnepanelen aangeschaft, dan heeft u wel BTW betaald. Wilt u weten of u dat kunt terugvragen? Lees hier meer over het terugvragen van BTW op zonnepanelen.

Toekomstbestendig Wonen Lening Nijkerk

Voor het aanschaffen van zonnepanelen kunt u gebruik maken van de Toekomstbestendig Wonen Lening. Met deze lening leent u betrouwbaar, boetevrij en tegen een zeer lage rente geld van de gemeente Nijkerk, zodat u duurzame maatregelen kunt nemen.

Als huurder kunt u alsnog gebruik maken van zonnepanelen. Maak gebruik van zonnepanelen op andermans dak, bijvoorbeeld door deel te nemen aan Zon op Nijkerk

Meestal niet, maar heel soms wel. Soms is er wel een (omgevings-)vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of -collectoren. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om monumentale panden of beschermde stadsgezichten. We adviseren daarom vaak om voor de zekerheid bij de gemeente te checken of dat ook voor uw woning geldt.

“We dragen dus niet alleen een steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Onze energierekening is ook een stuk lager.”

De zonnepanelen van Duurzame Nijkerker Thea

Lees hier het verhaal van Thea over haar zonnepanelen.

Ga naar de inhoud