Zonnepanelen

Plaatsen zonnepanelen op dak aannemer energie opwekken duurzaam duurzaamheid Nijkerk

Duurzame stroom dankzij de energie van de zon

De zon is een perfecte, schone bron om energie uit te halen. Dat kan met zonnepanelen, die zetten zonlicht om naar elektriciteit. Met zonnepanelen wekt u dus uw eigen duurzame stroom op. Die investering verdient u binnen een aantal jaar terug. Dat maakt zonnepanelen zowel milieuvriendelijk als winstgevend. U kunt zelf zonnepanelen plaatsen of deelnemen aan een project.

U kunt gebruik maken van de Duurzaamheidslening van gemeente Nijkerk. U mag deze lening gebruiken voor het nemen van diverse duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen. U mag de lening ook gebruiken voor deelname aan een collectief duurzaamheidsproject, zoals zonnepanelen op andermans dak.

Zonnepanelen verdienen zichzelf in gemiddeld 7 jaar terug en gaan zo’n 25 jaar mee. Dat betekent dus zowel winst voor het klimaat als voor uw portemonnee

Wilt u snel inzicht in de voordelen van zonnepanelen op uw dak? Doen dan de zonnepanelencheck.

Er zijn wat online hulpmiddelen om te checken of uw dak geschikt is. Zoals de Zonatlas of de Zonnepanelencheck.

Heeft u geen of te weinig eigen dak, dan kunt u met het project Zon op Nijkerk. Zon op Nijkerk organiseert voor u de mogelijkheid om met buurtgenoten te investeren in zonnepanelen op het dak van een ander.

Zelfs bij bewolkt weer is er nog voldoende zonlicht om energie uit de zon te halen met zonnepanelen. U hoeft dus niet bang te zijn dan u in de winter zonder elektriciteit zit omdat de zon minder schijnt.

Dat is een goed idee, om samen de energie van de zon te benutten met zonnepanelen. Collectief zonnepanelen inkopen levert op u op meerdere vlakken voordeel op, met name financieel.

Lees hier meer over de voordelen van het verduurzamen samen met andere inwoners