Zonnepanelen

Zonnepanelen op eigen dak duurzaam stroom energie zon dak

Duurzame stroom dankzij de energie van de zon

De zon is een perfecte, schone bron om energie uit te halen. Dat kan met zonnepanelen, die zetten zonlicht om naar elektriciteit. Met zonnepanelen wekt u dus uw eigen duurzame stroom op. Die investering verdient u binnen een aantal jaar terug. Dat maakt zonnepanelen zowel milieuvriendelijk als winstgevend. U kunt zelf zonnepanelen plaatsen of deelnemen aan een project.

U kunt gebruik maken van de Duurzaamheidslening van gemeente Nijkerk. U mag deze lening gebruiken voor het nemen van diverse duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen. U mag de lening ook gebruiken voor deelname aan een collectief duurzaamheidsproject, zoals zonnepanelen op andermans dak.

Er zijn wat online hulpmiddelen om te checken of uw dak geschikt is. Zoals de Zonatlas of de Zonnepanelencheck.

Heeft u geen of te weinig eigen dak, dan kunt u met het project Zon op Nijkerk. Zon op Nijkerk organiseert voor u de mogelijkheid om met buurtgenoten te investeren in zonnepanelen op het dak van een ander.

Zelfs bij bewolkt weer is er nog voldoende zonlicht om energie uit de zon te halen met zonnepanelen. U hoeft dus niet bang te zijn dan u in de winter zonder elektriciteit zit omdat de zon minder schijnt.

Dat is een goed idee, om samen de energie van de zon te benutten met zonnepanelen. Lees hier meer over de voordelen van het verduurzamen samen met andere inwoners