Zoek

Duurzame mobiliteit als ondernemer in Nijkerk

Duurzame mobiliteit ondernemer energie besparen

Mobiel blijven met minder CO₂-uitstoot

U wilt als ondernemer best meewerken aan het verlagen van de CO₂-uitstoot, maar u moet natuurlijk ook mobiel blijven. Kijk naar wat mogelijk is. Ook door een deel van uw mobiliteit te veranderen, te verschonen en/of te verminderen helpt u al mee. Wilt u advies op maat over wat u als ondernemer kunt doen om uw mobiliteit te verduurzamen? Neem dan contact op met de Mobiliteitsmakelaar.

Vervoer van producten, diensten en werknemers

Wanneer we het hebben over de duurzame mobiliteit van een ondernemer, dan hebben we het eigenlijk over twee vormen van mobiliteit. Het transport van uw producten of diensten van de ene locatie naar de andere. En het woon-werkverkeer van uw werknemers. Door die vormen van mobiliteit te verduurzamen, kunnen we de hoeveelheid CO₂-uitstoot verkleinen.

De provincie geeft aan bedrijven een gratis mobiliteitsscan. Met behulp van deze mobiliteitsscan krijgt u in een online omgeving inzicht in het woon- en werkverkeer van uw medewerkers én inzicht in de mogelijkheden om dat te beïnvloeden.

Deze mobiliteitsscan werkt op basis van postcodegegevens. Door het uitvoeren van deze scan kunt u verder aan de slag bij het maken van (nieuw) mobiliteitsbeleid. Zo kunt u kosten besparen of de CO₂-uitstoot van uw organisatie verminderen.

Heeft u interesse in deze gratis mobiliteitsscan? Neem dan,  gratis en vrijblijvend, contact op met Mobiliteitmakelaar Pieter Keeris:

Neem contact op met onze Mobiliteitsmakelaar! Pieter Keeris geeft gratis advies op maat over het verduurzamen van de mobiliteit van uw werknemers. Dat kan trouwens ook als u een collectief van ondernemers bent, zoals een bedrijventerrein. De Mobiliteitsmakelaar kijkt met u mee wat er kan, wat daarbij nodig is en hoe dat te realiseren is.

Het contact is gratis en vrijblijvend:

  •  

Fiscaal voordeel bij elektrisch rijden

Er zijn meerdere fiscale voordelen wanneer u als ondernemer of zakelijk rijder gebruik maakt van elektrische voertuigen. Zoals de BMP-vrijstelling, de MRB-vrijstelling, bijtellingsvoordeel, de MIA en de Vamil en een verlaagd belastingtarief voor laadpalen.

Lees er hier meer over.

Europese regelingen voor elektrisch vervoer bij bedrijven

Bedrijven en organisaties die zich bezighouden met elektrisch vervoer kunnen gebruik maken van verschillende Europese subsidieregelingen.

Subsidie duurzame vrachtwagen ondernemer mobiliteitSubsidie voor duurzame vrachtauto’s

Vervoerders en verladers met een vestiging in de provincie Gelderland kunnen subsidie aanvragen voor het kopen of leasen van een duurzame vrachtauto.
Lees er hier meer over.

Subsidie voor vrachtfiets en elektrische bestelauto

Wilt u als Gelderse ondernemer een vrachtfiets of elektrische bestelauto aanschaffen of leasen voor goederenvervoer? Dan kunt u hiervoor een subsidie aanvragen.
Lees er hier meer over.

Heeft u een elektrisch wagenpark of rijdt een deel van uw werknemers én klanten elektrisch, dan is het slim om voldoende laadpalen op uw terrein te hebben. Lees hier hoe u als ondernemer een zakelijke laadpaal kunt aanvragen.

Ga naar de inhoud