Zoek

Word ook Energieambassadeur

Energieambassadeur Duurzaam Nijkerk Energieloket

Verduurzamen doen we samen

Andere mensen helpen met energie besparen en verduurzamen. Lijkt dat je leuk? Kom dan bij ons team van Energieambassadeurs. Nog geen verstand van verduurzamen? Geeft niks, we leiden je op. En begeleiden en coachen je.

Advies op maat

Mensen met vragen over energie besparen en/of het verduurzamen van hun huis kunnen terecht bij het Energieloket. Dat is een gratis service van gemeente Nijkerk. Omdat ieder huishouden anders is, kan het Energieloket een bezoek van een Energieambassadeur aanraden.

Huisbezoek

Als Energieambassadeur kom je dan bij mensen thuis voor een eerste inventarisatie. Je kijkt mee wat er mogelijk en wat er past bij het budget van de bewoner. Daarvoor hoef je geen specialist te zijn. Als dat past bij de vraag van de bewoner, verwijzen we door naar onze professionele Energieadviseurs.

Info events

Het komt ook voor dat het Energieloket aanwezig is op een event. Of wordt uitgenodigd voor een bijeenkomst. Soms kunnen we daar goed de ondersteuning van Energieambassadeurs bij gebruiken. 

Lijkt het je leuk om vrijwillig Energieambassadeur te worden? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Dan kun je contact opnemen met ons Energieloket.

  • Een gratis opleiding tot Energieambassadeur
  • Een team enthousiaste collega’s waarmee je samen optrekt
  • Begeleiding en coaching door het Energieloket
  • Tussentijdse kennissessies

Energieambassadeur zijn is een vrijwillige functie. Jouw inzet is dus op vrijwillige basis. Kun je niet, dan kun je niet. Maar we hopen uiteraard wel op enige commitment.

Coördinatie

  • De verzoeken voor een huisbezoek worden in overleg verdeeld onder de ambassadeurs
  • Hetzelfde geldt voor aanwezig zijn bij speciale events

Opleiding

Om mensen echt op weg te kunnen helpen, heb je basiskennis nodig. Die krijg je van ons. We leiden je (gratis) op tot Energieambassadeur.

Begeleiding

De eerste keren ga je op pad met een ervaren ambassadeur. Na een poosje kun je zelfstandig huisbezoeken afleggen. Je hebt altijd het Energieloket om op terug te vallen.

Coaching

Eens in de zoveel tijd houden we een kennissessie. De ene keer om de kennis up to date te brengen. De andere keer om ervaringen te delen. Tussendoor kun je altijd een beroep doen op Henk Eilander van het Energieloket.

Ga naar de inhoud