Zoek
Arie benut regenwater opvang krat tuin regenwaterriool

Arie benut al het regenwater nuttig

Inwoner Arie Kraan besteedt regenwater nuttig. Onder de grond in zijn tuin vangt hij in een speciale krat 11.000 liter regenwater op. Daarmee kan hij tijdens droge dagen de tuin besproeien. Is de krat vol, dan laat hij het regenwater via gesplitst riool wegstromen naar een sloot aan het einde van de straat. Vanmorgen werd hij aangesloten op het aparte regenwaterriool aan de Oude Barneveldseweg en wethouder Dijksterhuis nam een kijkje.

Geen kraanwater nodig voor de tuin

Regenwater is schoon water en daarom zeer goed bruikbaar om bijvoorbeeld de tuin mee te besproeien. Zo heeft u tijdens warme droge dagen geen kraanwater nodig om de tuin groen te houden. U kunt regenwater onder meer opvangen in een regenton. Met de Actie Regenton van de gemeente krijgt u korting bij de aanschaf hiervan. Lees hier meer.

Grondwater aanvullen

Wanneer regenwater de bodem in kan zakken, vult het ‘t grondwater aan. Grondwater hebben we hard nodig voor ons drinkwater, landbouw en de natuur. Door bestrating kan het water nauwelijks wegzakken. Hoe groener de omgeving, hoe minder water in het riool terecht komt. Zo voorkomen we ook wateroverlast tijdens hevige regenbuien.

Advies van onze Regenwateradviseurs

Wilt u weten wat u zelf kunt doen om slimmer om te gaan met regenwater? Maak dan een afspraak in uw tuin met onze Regenwateradviseur. Ze komt graag langs om mee te kijken naar de mogelijkheden in uw tuin. Haar advies is gratis. Het is een service van de gemeente Nijkerk.

Een afspraak maken kan door te mailen of bellen:

Delen
Ga naar de inhoud