Zoek
Warmtefonds energiebespaarlening 0 nul procent rente

Warmtefonds start lening met 0% rente voor lage inkomens

Voor huishoudens met een laag inkomen is er sinds kort een speciale lening bij de Warmtefonds. De Energiebespaarlening met 0% rente. Op deze manier wil de overheid het verduurzamen van het huis ook mogelijk maken voor mensen die weinig verdienen.

Verzamelinkomen

De voorwaarden zijn onder andere dat u zelf de eigenaar bent van het huis waar u in woont. En dat uw verzamelinkomen lager is dan € 45.014 (de lening is bijgesteld, inmiddels kunt u ‘m ook aanvragen bij een een verzamelinkomen van max € 60.000). Lees hier meer over de voorwaarden en spelregels van deze Energiespaarlening met 0% rente.

Verduurzamen

U kunt de lening gebruiken om uw huis te verduurzamen. Onder andere dus voor isolatie, zonnepanelen en het installeren van een warmtepomp.

Terugverdienen

Een huis dat is verduurzaamd, verbruikt minder energie en dus minder kosten. En dankzij deze lagere kosten, verdient u het geld dat u heeft uitgegeven aan verduurzamen in de loop van de tijd terug.

Minder CO₂

Bovendien stoot een huis dat minder energie nodig heeft, ook minder CO₂ uit. En dat is fijn voor het klimaat. Want door teveel CO2-uitstoot warmte de aarde te snel op en wordt ze onleefbaar. Genoeg reden om aan de slag te gaan dus.

Subsidies

Naast deze lening bestaan er ook subsidies. Daarmee krijgt u een deel van het geld terug dat u heeft uitgegeven aan verduurzamen.

Gratis advies

Heeft u behoefte aan advies? Dat u kunt gratis krijgen via ons Energieloket.

Delen
Ga naar de inhoud