Zoek
financiële ondersteuning aan maatschappelijke organisaties energiekosten

Subsidieregeling energiekosten maatschappelijke organisaties verlengd

De subsidieregeling waarbij maatschappelijke organisaties financiële ondersteuning kunnen krijgen bij hun energiekosten is verlengd. Organisaties kunnen nu tot 1 november een beroep doen op deze regeling.

Gelders Winterfonds

De subsidieregeling komt bij het Gelders Winterfonds vandaan. Dit fonds van de provincie Gelderland is bedoeld voor maatschappelijke- culturele-, welzijns- en sportorganisaties die financiële problemen hebben gekregen door de stijgende energiekosten. Het gaat om een éénmalige compensatie.

Het belang van maatschappelijke organisaties

De gemeente is blij met het fonds, omdat ze belang hecht aan een vitaal verenigingsleven in Nijkerk. Dat levert namelijk een bijdrage aan het lichamelijke en mentale welzijn van mensen. En het vergroot het de betrokkenheid en de kansen om op verschillende manieren mee te doen aan de samenleving. Door de hoge energiekosten kwamen verschillende organisaties financieel in de knel. Dankzij deze regeling kunnen verenigingen net weer wat ruimer in hun jasje komen te zitten.

Subsidie aanvragen

Kijk hier voor meer informatie en voor het aanvraagformulier van de subsidieregeling voor de energiekosten van  maatschappelijke organisaties.

 

 

Delen
Ga naar de inhoud