Zoek
studenten aeres Nijkerk ontwerp schoolplein

Winnende ontwerp van studenten Aeres bekend

Zes studenten van de Aeres hoveniersopleiding in Nijkerk zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met een ontwerp maken voor een groener schoolplein. Daar is inmiddels een winnend ontwerp uit gekomen!

Kennis vergaren bij de Klimaatkamer

Voor het maken voor een goed ontwerp heb je kennis nodig. Daarom kregen de studenten van Aeres in september een extra gastcollege bij de Klimaatkamer. Met de kennis die ze daar hebben opgedaan, zijn ze in tweetallen aan de slag gegaan met een ontwerp.  

Presenteren aan jury

Op donderdag 2 november mochten ze hun definitieve ontwerpen presenteren aan een zeskoppige jury, bestaande uit het schoolbestuur en de adviseurs van de Klimaatkamer. 

Bij het eerste ontwerp, gemaakt door Koen en Martijn, viel vooral het bijzondere insectenhotel op. Deze is gemaakt in de vorm van een trap en biedt meteen een mooie afscheiding met de weg die er langs loopt. Auto’s kunnen hierdoor niet door de tuin rijden. 

Het tweede ontwerp viel op doordat de ontwerpers, Mark en Youri, veel aandacht hadden besteed aan het hergebruik van materialen. Zo willen zij bijvoorbeeld oude autobanden schilderen en gebruiken als bloembakken en willen ze van oude pallets een insectenhotel maken. 

Het derde ontwerp viel het meest in de smaak bij de jury. Cain en Luuk hadden een keurig uitgewerkt ontwerp gemaakt met o.a. een cirkelvormige houten bank. Daarnaast hadden ze een goed beplantingsplan in combinatie met een origineel vormgegeven ontwerp. Hierdoor gingen zij er met de winst vandoor. 

Vruchtbare start

Cain en Luuk ontvingen voor hun winnende ontwerp, uit handen van adviseur Renée Kleijn van de Klimaatkamer, een zak compost om een vruchtbare start van het project te symboliseren. 

Binnenkort start het zestal met de uitvoer van het winnende ontwerp. Hierin zullen ook een aantal elementen uit de andere twee ontwerpen opgenomen worden. We zijn benieuwd naar het resultaat en wensen de jongen veel plezier bij het in praktijk brengen van hun plannen!

Delen
Ga naar de inhoud