Zoek
Wethouder Duurzaamheid RenE Windhouwer opent Klimaatkamer centrum Nijkerk

Nieuwe wethouder Windhouwer opent Klimaatkamer op nieuwe locatie

De Klimaatkamer is verhuisd. Deze keer staat het pop-up informatieloket over verduurzamen op de Koetsendijk, in het centrum van Nijkerk. De nieuwe wethouder van Duurzaamheid, René Windhouwer, opende op 22 juni op feestelijke wijze de deuren en maakte meteen kennis met de adviseurs.

Gratis advies

Bij de Klimaatkamer kunt u als inwoner van Nijkerk gratis advies krijgen over het verduurzamen van uw huis en tuin. Bijvoorbeeld over het isoleren van uw woning, het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp, het vergroenen van de tuin en over subsidies en de Duurzaamheidslening. Handig, vindt wethouder Windhouwer: “Leuk dat je als inwoner zo makkelijk even kunt binnenstappen bij de Klimaatkamer. Voor vragen of om inspiratie op te doen.”

Terugdringen CO₂ -uitstoot

Bij de opening van de Klimaatkamer kreeg de nieuwe wethouder een vaste tuinplant aangeboden. Een symbolisch cadeau, wat alles te maken heeft met verduurzamen. Want als we de aarde gezond willen doorgeven aan onze kinderen en alle generaties daarna, moeten we voorkomen dat de aarde nog warmer wordt. Die opwarming komt doordat we als mens teveel CO₂ -uitstoot veroorzaken. Dat moeten we dus flink verminderen. En planten helpen daarbij. Want planten gebruiken CO₂ om zuurstof van te maken.

Groen en energie

De gemeente probeert op allerlei manieren om haar inwoners op weg te helpen met verduurzamen. Wethouder Windhouwer: “En dat blijven we de komende jaren ook doen. Want niet alleen door de weersomstandigheden die veranderen, maar ook de hoge prijs voor energie voelen we steeds meer de noodzaak om anders om te gaan met energie en het groen om ons heen.”

Lange termijn

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij wethouder Windhouwer. “We kunnen er niet omheen dat het nodig is. Nijkerk wil en moet in 2050 energieneutraal zijn. Dat is een lange reis en vraagt om een lange adem.” Hij vervolgt: “ We zijn al goed op weg. Maar de eindbestemming ligt ook nog een heel eind in de verte. We moeten dan ook niet korte-termijn-denken. En niet te snel opgeven omdat het lastig is. We moeten voor ogen houden voor wat en wie we het doen. Want het is meer dan de moeite waard.”

Klimaatkamer centraal in Nijkerk

De Koetsendijk is de 3e locatie waar de Klimaatkamer staat. Eerder stond het loket al in Nijkerkerveen en in Hoevelaken. De Koetsendijk ligt in het centrum van Nijkerk, tussen het plein en het huidige stadhuis.

Plattegrond locatie Klimaatkamer centrum Duurzaam Nijkerk gratis advies over verduurzamen huis en tuin

Delen
Ga naar de inhoud