Zoek
Elektrische auto opladen meer laadpalen Nijkerk

Meer laadpalen in Nijkerk, wat vindt u?

Er gaan steeds meer mensen elektrisch rijden. Een ontwikkeling die de gemeente Nijkerk toejuicht, want elektrisch rijden is minder vervuilend dat rijden op benzine of gas. Het doel is dat we in Nijkerk een dekkend netwerk van laadpalen hebben. Zodat de ontwikkeling van elektrisch rijden door kan gaan. Daarom werkt de gemeente aan de zogenoemde Laadvisie.

Wilt u hierop inspreken? Dat kan van 14 april tot en met 26 mei.

Extra laadpalen op strategische plekken

Eén van de onderdelen van de Laadvisie is het voornemen om in het komende jaar 19 extra laadpalen te plaatsen op strategische locaties in Nijkerk. En daarmee wordt niet te lang gewacht. Het plaatsen van de extra laadpalen zal gebeuren tussen juli 2022 en juli 2023.

Op deze plattegrond ziet u het voorstel voor deze locaties.

Vooruit kijken

Wethouder Wim Oosterwijk: “Ons doel is een dekkend netwerk van openbare laadpunten op loopafstand. Samen met onze nieuwe partner Vattenfall kunnen wij dit doel sneller bereiken. Bijvoorbeeld door voor de vraag uit openbare laadpalen te plaatsen. Zo maken we de gemeente Nijkerk de komende jaren duurzamer.”

Wat vindt u?

We horen het graag als u input heeft op de plannen. Dat kunt u doen door een inspraakreactie te geven.

Wilt u liever per e-mail reageren? Stuur dan een bericht naar gemeente@nijkerk.eu en vermeld in de titel het kenmerk 1231507. U kunt ons ook bellen via het algemene telefoonnummer 14 033 of een brief sturen naar:

Gemeente Nijkerk
t.a.v. Vakspecialisten – team verkeer en vervoer
Postbus 1000
3860 BA Nijkerk

De inspraakperiode sluit op 26 mei 2022. Hierna worden de reacties verwerkt. In het najaar van 2022 wordt de Laadvisie voorgelegd aan de gemeenteraad voor besluitvorming.

Delen
Ga naar de inhoud