Zoek
Klimaatkamer heropend Duurzaam Nijkerk

Klimaatkamer heropend op Wheemplein

Vandaag (4 mei) opende wethouder René Windhouwer opnieuw de deuren van de Klimaatkamer. Dit keer staat het pop-up-loket naast de supermarkt op het Wheemplein. Fatima El Baghdadi was de eerste bezoeker en ontving daarom uit handen van de wethouder een gratis tuinplant.

Gratis advies

Wethouder Windhouwer: “Dankzij de Klimaatkamer kunnen inwoners van de gemeente op een makkelijke manier aan info komen over hoe je je huis en tuin kunt vergroenen.” Dit advies is gratis en vrijblijvend.

En gratis plantjes

Om de opening (en het voorjaar) te vieren krijgen de eerste 50 bezoekers een gratis vaste tuinplant, een wilde margriet. Mede aangeboden door Zorgkwekerij Harcohof. Iedereen die daarna komt krijgt een gratis zakje inheems, biologisch bloemzaad.

Biologisch en inheems

Zowel de vaste tuinplant als de bloemzaadjes zijn biologisch gekweekt en inheems. De plant en bloemen horen dus oorspronkelijk thuis in het Nederlandse landschap en zullen daardoor makkelijk groeien. Bovendien dienen ze als voedsel, schuilplek en broedkamer voor tal van insecten. En daar zijn ook de vogels blij mee. Zo dragen het plantje en de zaadjes bij aan de balans van de biodiversiteit in Nijkerk.

Advies om de hoek

Het Wheemplein is de vierde locatie voor de Klimaatkamer. Eerder stond het loket al in Nijkerkerveen, in Hoevelaken en op de Koetsenwijk in het centrum van Nijkerk. Eens in de zoveel tijd verhuist de Klimaatkamer. Zodat het loket telkens weer ergens anders dichtbij is voor inwoners van de gemeente

Openingstijden Klimaatkamer

De Klimaatkamer is van woensdag tot en met zaterdag open van 12.00-16.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Voor vragen en informatie kunnen mensen gewoon langskomen.

Delen
Ga naar de inhoud