Zoek
Klimaatburgemeester Energieloket Voedselbank gratis led lampen energiearmoede

Klimaatburgemeester deelt LED lampen uit bij Voedselbank

Tijdens de Nationale Klimaatweek heeft Energiecoach Richard Vennis, in de rol van Klimaatburgemeester van Nijkerk, LED lampen uitgedeeld bij de Voedselbank. “Spullen kopen waarmee je energie bespaart, daar heeft niet iedereen budget voor. Daarom wilde ik de mensen die het eigenlijk het hardst nodig hebben, een handje helpen. Dat lukte, in samenwerking met het Energieloket van de gemeente.”

Energiecrisis

Energiecoach Richard komt bij veel mensen thuis. Hij bekijkt hun woning en geeft advies over wat ze kunnen doen om energie te besparen. “Ik zie hoe zwaar sommige mensen het hebben. En niet alleen de mensen die al weinig inkomen hadden. Maar ook tweeverdieners, waarvan de energierekening ineens zo hoog is geworden, dat ze het niet meer redden.”

Hoge energierekening

Veel mensen schamen zich ervoor, vertellen ze Richard. Dat is niet nodig vindt hij, maar hij snapt het wel. “Deze energiecrisis raakt alle lagen van de bevolking. Of het nu huurders zijn of mensen met een koopwoning, sommige mensen hebben gewoon echt pech. Als je energie-contract nu afloopt, kun je ineens een gigantische rekening hebben. Dit heeft niemand voorzien.”

Energieloket

Richard kwam niet alleen naar de Voedselbank, maar nam Henk Eilander van het Energieloket mee. “Daar kunnen mensen namelijk terecht voor gratis advies over energie besparen.” En dat is zinvol, want hoe minder je gebruikt, hoe lager de rekening. Richard: “De hoge energierekening is echt een groot probleem. Voor de hele samenleving. Ik hoop dan ook dat mensen elkaar een beetje helpen. Dat we naar elkaar blijven omkijken. En dat we daarmee ook het klimaat een beetje helpen, is helemaal mooi meegenomen.”

Hulp van de gemeente

Bij de gemeente kunt u terecht bij het Sociaal Team. De medewerkers geven advies, verwijzen u door of kijken samen met u van welke ondersteuning u gebruik kunt maken.

Per telefoon
Telefoonnummer: 033 – 247 22 22
Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Dat staat op uw paspoort of identiteitskaart.

Per email

Email: aanmelden@nijkerk.eu
Zet in de e-mail waar u hulp bij nodig heeft. Zet er ook uw naam, telefoonnummer en burgerservicenummer (BSN) bij. Dat staat op uw paspoort of identiteitskaart.

Op het stadhuis
Op openingstijden van het gemeentehuis kunt u er binnenlopen bij het Sociaal Team. Het adres is Kolkstraat 27 in Nijkerk.

Andere organisaties

Er zijn nog meer organisaties die hulp kunnen bieden. Bijvoorbeeld met uw administratie. Met het betalen van school. Lid zijn van een sportclub. Of meedoen aan creatieve activiteiten.

Kijk dan eens hier welke organisaties u kunnen helpen.

Bij Energieloket Nijkerk kunt u gratis advies krijgen over het besparen van energie. Neem contact op met onze adviseur, dan helpt hij u verder.

Bellen

U kunt contact opnemen met het Energieloket door te bellen met Adviseur Energie Henk Eilander op 06 – 12 02 39 68.

E-mailen

U kunt ook een e-mail met uw vraag sturen henk@energieloket-nijkerk.nl.

Afspraak bij u thuis

U kunt ook een afspraak bij u thuis maken met één van onze energie-ambassadeurs. Neem ook hiervoor contact op met het Energieloket.

Redt u het (tijdelijk) niet meer om de boodschappen te betalen? Dan kunt u een beroep doen op de Voedselbank.

Locatie Nijkerk

  • Iedere woensdag
  • Tussen 13.30-15.30 uur
  • Nachtegaalsteeg 2 (achter de kantine van korfbalvereniging Sparta)

Locatie Hoevelaken

  • Iedere donderdag
  • Tussen 9.30-10.30 uur
  • De Stuw, De Brink 10 (ingang aan de kant van de parkeerplaats)

Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Of heeft u schulden? Gemeente Nijkerk kan u helpen. Neem contact met ons op via telefoonnummer 033 – 247 22 22. Of kijk hier welke hulp of begeleiding u kunt krijgen.

Delen
Ga naar de inhoud