Zoek
Infoavond warmtevisie aardgasvrij Duurzaam nijkerk

Infoavond Nijkerk aardgasvrij – 6 oktober

Op woensdag 6 oktober is er een online informatieavond over hoe gemeente Nijkerk in de toekomst aardgasvrij wordt. We praten u graag bij over de stand van zaken en over het voorlopige plan.

De noodzaak van aardgasvrij

Aardgas is een fossiele brandstof. Bij verbranding komt er CO2 vrij en dat draagt bij aan de opwarming van de aarde. Bovendien is de voorraad niet onuitputtelijk. Genoeg reden om over te stappen op duurzame bronnen om onder meer onze huizen en ons kraanwater mee te verwarmen.

Wat is het alternatief

Gemeente Nijkerk onderzoekt welke andere bronnen bruikbaar zijn om te kunnen wonen zonder aardgas. Dat is niet overal in Nijkerk hetzelfde. Het is per wijk verschillend en hangt af van meerdere zaken. Zoals de ligging van de wijk, de leeftijd en het soort woningen, wat er nodig is om een alternatieve energiebron te kunnen gebruiken en uiteraard de kosten van deze transitie naar aardgasvrij wonen.

Transitievisie Warmte

Wat er mogelijk is, op welke termijn en waar wordt omschreven in de Transitievisie Warmte. Die zal eind 2021 worden vastgesteld. Op woensdag 6 oktober om 19.30 uur willen we u daar alvast over bijpraten. Er is dan uiteraard ook ruimte voor uw vragen en feedback.

Deelnemen

Wilt u deze informatie-avond volgen, registreer u dan op de website van Topwebinar. U ontvangt dan een bevestigingsmail met link in uw mailbox. Het is mogelijk dat deze mail in uw ongewenste items binnenkomt. 

Delen
Ga naar de inhoud