Zoek
Duurzaam Nijkerk afval app huisafval download

Gemeente lanceert nieuwe app ophalen huisafval

Vanaf vandaag is er een nieuwe app over huisafval in Nijkerk. In deze app vindt u een kalender waarop staat wanneer welke container wordt geleegd. Informatie over hoe u uw afval kunt scheiden. En een kaart met openbare inzamelplekken voor bijvoorbeeld glas, textiel en luiers. Bovendien kunt u instellen dat u vooraf een melding krijgen, zodat u altijd op tijd uw container aan de weg kunnen zetten.

Slim met grondstoffen

Om aandacht te vragen voor de nieuwe app reed wethouder René Windhouwer vandaag mee op de vuilniswagen. Windhouwer: “Veel van ons huisafval is herbruikbaar als nieuwe grondstof. Daarom zet de gemeente in op het zo goed mogelijk gescheiden inzamelen van dit afval. Zodat het opnieuw gebruikt kan worden als grondstof.”

Nieuwe afval-app Nijkerk 2024

De gemeente heeft slim omgaan met grondstoffen hoog op de agenda staan. Windhouwer: “Hoe we nu produceren, consumeren en weggooien is vaak ontzettend belastend voor het klimaat. Als gemeente proberen we daarom op allerlei manieren die belasting van de aarde terug te dringen. De nieuwe afval-app helpt daar voor een deel bij.”

Download de app

Terwijl de wethouder containers aan de tilarm van de vuilniswagen haakt, zodat de bakken worden geleegd, roept hij op: “Woon je in gemeente Nijkerk? Download dan snel de nieuwe app. Dan weet je altijd ruim op tijd wanneer de vuilniswagen langskomt, welke bak hij leegt en welk afval in welke container hoort.”

Makkelijker afval scheiden

De nieuwe app vervangt een oudere app over het inzamelen van huisafval. De nieuwe app is handzamer en de informatie overzichtelijker. De gemeente hoopt hiermee dat het voor inwoners nog makkelijker wordt om afval goed gescheiden aan te bieden. Zodat we nog meer grondstoffen kunnen hergebruiken en de aarde een stuk minder wordt belast.

Delen
Ga naar de inhoud