Zoek
Klimaatkamer Tournee

De Klimaatkamer gaat op tournee

De Klimaatkamer gaat op tournee! Dit tuinseizoen staat de Klimaatkamer per toerbeurt op het terrein van de lokale ondernemers Sander van Soeren Tuinplanten, Bast de Plantgigant en Tuincentrum Muis.

Actie: 5 euro aan planten cadeau

En dat gaat gepaard met weer een mooie actie. Om u te helpen aan nóg meer groen in uw tuin. Besteedt u € 15 aan actieproducten? Dan geven wij u € 5 extra om te besteden. Dus voor € 20 halen, voor € 15 betalen.

Tourschema: waar en wanneer

De Klimaatkamer Tournee Actie is een samenwerking tussen gemeente Nijkerk en de drie lokale ondernemers Sander van Soeren Tuinplanten, Bast de Plantgigant en Tuincentrum Muis. Dit is waar de Klimaatkamer wanneer staat:

 • 19 april t/m 18 mei:
  Sander van Soeren Tuinplanten
  Buntwal 4a, Nijkerkerveen

 • 24 mei t/m 22 juni:
  Bast de Plantgigant
  Dijkje 5, Nijkerkerveen

 • 28 juni t/m 27 juli :
  Tuincentrum Muis
  Zelderseweg 3, Zwartebroek/Nijkerk

Vrijdag & zaterdag

Op vrijdag en zaterdag is onze Regenwateradviseur aanwezig voor gratis advies over het verduurzamen van uw tuin of huis. 

 • Vrijdag: 10.30-15.30 uur
 • Zaterdag: 10.30-14.30 uur
Balans biodiversiteit

Biodiversiteit en duurzaamheid gaan hand in hand, ook in Nijkerk. Want een duurzaam ecosysteem geeft ons zuurstof, schoon water, eten en grondstoffen. Dat ecosysteem willen we dus zoveel mogelijk in balans houden. 

Ruimte voor groen

Dat kan onder meer door de natuur voldoende ruimte te geven, zodat er zoveel mogelijk verschillende dieren- en plantensoorten (blijven) leven.

Help ook mee

U kunt een handje helpen door uw eigen tuin lekker groen te maken. Weinig tegels, veel ruimte voor bloemen, planten, struiken of zelfs bomen. Een groene tuin (of balkon) is goed voor mens, dier én het klimaat.

Voordelen van groen

Want groen geeft verkoeling tijdens warme dagen. Het vangt regenwater op en voorkomt zo wateroverlast. Het verbetert de luchtkwaliteit. Het biedt voedsel en een schuilplek aan vogels, vlinders en andere insecten. En het nodigt uit om naar buiten te gaan.

Een handje hulp

Kortom, genoeg redenen om te zorgen voor meer groen. En daarbij helpen alle beetjes, ook uw tuin of balkon.

Delen
Ga naar de inhoud