Zoek
Tuintegel inruilactie Klimaatkamer Duurzaam Nijkerk

Tuintegel inruilactie voor inwoners Hoevelaken

Inwoners van Hoevelaken kunnen tot en met maart 2022 bij de Klimaatkamer hun tuintegels inruilen voor een bon waarmee ze vaste planten kunnen aanschaffen bij Zorgkwekerij Harcohof. Deze actie loopt tot en met mei 2022.

Meer groen, minder wateroverlast

Met de tuintegel inruilactie hoopt Regenwateradviseur Renée Kleijn meer groen in tuinen te stimuleren. “Regenwater kan niet door bestrating heen. Bij een flinke regenbui zorgt dat voor een overvol riool en wateroverlast. Dat terwijl het grondwater een aanvulling van vers regenwater zo goed kan gebruiken. We gebruiken grondwater immers voor ons drinkwater, voor landbouw en het is noodzakelijk voor flora en fauna!”

Met planten, gras en bomen in plaats van stenen, komt regenwater wel in de bodem terecht. Renée Kleijn: “En het heeft nog meer voordelen. Tijdens de zomer houden stenen warmte vast, terwijl groen juist zorgt voor extra verkoeling. En het verbeterd ook nog eens de luchtkwaliteit.”

Inruilactie in samenwerking Zorgkwekerij Harcohof

Wanneer Hoevelakers hun tegels uit hun tuin inleveren bij de Klimaatkamer, krijgen zij hier een waardebon voor, die ze bij Zorgkwekerij Harcohof kunnen inruilen van vaste tuinplanten. De Zorgkwekerij biedt daarbovenop nog een extra korting van 20% aan de deelnemers van de actie. Lees hier meer over de Tuintegel inruilactie.

Harcohof onderneemt duurzaam

Wilt u meer weten over de manier waarop de Harcohof duurzaam onderneemt? Lees dan hier het verhaal van Duurzame Ondernemer Harry van de Brug.

 
Delen
Ga naar de inhoud