Zoek
nieuwe plekken laadpalen gemeente nijkerk laadpaal elektrische auto

Waar moeten nieuwe plekken laadpalen komen?

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Daarom is het belangrijk dat er genoeg laadplekken zijn. Om ervoor te zorgen dat we de laadpalen op de juiste plekken plaatsen, hebben we uw hulp nodig.

Geef uw mening over laadpaal-locaties

Wilt u meedenken over de laadplekken bij u in de buurt? Vanaf 10 januari tot en met 31 januari 2024 kunt u reageren via deze kaart.

Zo vul je de kaart in

Op deze kaart kunt u precies zien waar we de nieuwe laadpalen willen plaatsen. Deze plekken worden aangegeven met groene stippen. Door op een stip te klikken, kunt u aangeven waarom deze plek wel of niet geschikt is. Als u het geen goede plek vindt, vragen we u vriendelijk om in het opmerkingenveld een ander voorstel te doen. 

Hieronder staat een voorbeeld van de interactieve kaart:

Voorbeeld kaart nieuwe plekken laadplekken invullen

 

Waarom nadenken over geschikte locaties?

Dat leggen we uit in dit filmpje:

Positieve reacties gebruiken wij als extra bevestiging dat de voorkeursplek geschikt is. Voorkeursplekken met negatieve reacties bekijken wij opnieuw.

We kijken of de voorkeursplekken voldoen aan onze regels en aan de plaatsingseisen voor de uitrol van openbare laadpalen, zoals:

  • een dekkend netwerk van laadinfrastructuur
    bereikbaarheid van de laadplek
  • minimaal 90 cm loopruimte op het trottoir
  • niet heel dichtbij een boom
  • beschikbaarheid van een stroomvoorziening

Vragen? Bijvoorbeeld waarom we zoveel laadpalen nodig hebben, waarom er niet meteen meer worden geplaatst of hoe je een laadpalen in de openbare ruimte kunt gebruiken? Kijk hier voor deze en nog meer vragen en antwoorden op veelgestelde vragen.

infographic laadpalen in de buurt

Delen
Ga naar de inhoud