Zoek
Klas vol Rehobothschool Junior Energiecoaches 2021 groep 6b Duurzaam nijkerk

Klas vol Junior Energiecoaches bij de Rehobothschool

Sinds kort is Nijkerk een hele klas vol Junior Energiecoaches rijker! Op 25 november ontvingen de leerlingen van groep 6b van de Rehobothschool het officiële diploma hiervoor. Vijf weken lang speelden zij het spel Junior Energiecoach, waarmee ze thuis aan de slag gingen met energie besparen. En daar zijn ze glansrijk in geslaagd.

Lachen met Varkentje Rund

In oktober stelde de gemeente 50 gratis Junior Energiecoach-spellen beschikbaar aan Nijkerkse gezinnen. Groep 6b van de Rehobothschool besloot het met de hele klas te spelen. Aan de hand van het spel gingen de leerlingen samen met tv-held Varkentje Rund thuis op ontdekkingsreis.

Door onder meer een stekkerexpeditie, een lampenjacht en grappige challenges onderzochten ze samen met hun ouders waar ze allemaal energie voor gebruiken én waar ze op kunnen besparen. Samen met juf Marja van Asperen bespraken ze hun bevindingen en ervaringen. En met alle kennis na vijf weken spelen is iedereen uit de klas nu een echte Junior Energiecoach.

Alle beetjes samen scheelt heel veel

Wethouder Dijksterhuis is trots op de leerlingen. “Om de aarde gezond en leefbaar te houden, is het onder meer nodig om met z’n allen een stuk minder energie te gebruiken. Fantastisch dat deze leerlingen, onze volgende generatie, hier al mee aan de slag zijn gegaan. En daarmee, samen met hun ouders, inzicht hebben gekregen in hoe je energie op simpele wijze kunt besparen. Want alle beetjes samen, scheelt heel veel.”

Een paar kleine maatregelen maakt al een verschil. Zoals apparaten echt uitzetten in plaats van op stand by, de deur achter je sluiten als je de kamer uitloopt, gloeilampen vervangen door led-lampen en minder lang douchen. Dijksterhuis: “Ik hoorde dat een paar kinderen zelfs koud hebben gedoucht! Echte doorzetters dus in deze klas.”

Een verdiend diploma

De leerlingen hebben hun Junior Energiecoach-diploma dik verdiend. Wethouder Dijksterhuis mocht vanwege de aangescherpte coronamaatregelen helaas niet aanwezig zijn bij de diploma-uitreiking, maar hoopt dat de ervaringen die de leerlingen hebben opgedaan door het spel, plus dit diploma hen motiveert om volop door te gaan met energie besparen. En dat ze ook hun ouders daarbij blijven helpen. “Want verduurzamen, dat doen we samen!”

Delen
Ga naar de inhoud