Zoek
ISDE subsidie vanaf een maatregel isoleren verduurzamen

ISDE- subsidie, nu ook voor één isolatie-maatregel

Tot nu toe moest u voor het aanvragen van de ISDE-subsidie minimaal twee maatregelen nemen, om uw huis te verduurzamen (waarvan minimaal één isolatie-maatregel). Maar vanaf nu kan het ook wanneer u één maatregel neemt!

Wel even opletten: het aanvragen van de subsidie voor slechts één maatregel kan pas vanaf 2023. Maar geldt met terugwerkende kracht voor maatregelen die u sinds april 2022 heeft genomen.

15% bij één maatregel

Neemt u één isolatiemaatregel? U krijgt dan 15% van de kosten terug.

30% bij twee of meer maatregelen

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u tot 30% van de totale kosten als subsidie terug.

Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

Met terugwerkende kracht, april ’22

Deze nieuwe variant van de subsidie kunt u pas aanvragen vanaf 2023. Maar met terugwerkende kracht, vanaf 2 april 2022. Dus wanneer u na 2 april 2022 uw buitenmuur, dak, vloer of ramen heeft geïsoleerd, kunt u hiervoor een aanvraag indienen, vanaf 2023.

ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie is bedoeld voor de volgende duurzame maatregelen:

Delen
Ga naar de inhoud