Webinar biodiversiteit Nijkerk

Webinar van Stichting Landschapsbeheer Gelderland

[readspeaker]

Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. En dat terwijl ze zo belangrijk zijn voor een evenwichtig ecosysteem. Wilt u hen helpen? Volg dan op 27 mei om 19.30 uur het webinar Biodiversiteit in Nijkerk van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Help de vlinders en wilde bijen in Nijkerk

Tuinen en erven kunnen een goed leefgebied vormen voor wilde bijen, vlinders en andere dieren. Tijdens het webinar krijgt u tips over wat u kunt doen om de gemeente Nijkerk aantrekkelijk te maken voor verschillende dieren. Hoe u de biodiversiteit kunt verhogen in grote én kleine tuinen.

Struiken, stenen en bomen

Wist u bijvoorbeeld dat u bijdraagt aan nestgelegenheid van wilde bijen en andere insecten door struiken gefaseerd te snoeien? Dat geldt met name voor vlier, braam en andere struiken met holle stengels. En wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers vinden hier een schuilplek. De focus ligt op ecologisch beheer en aanplant van inheemse bomen en struiken. Ook het inzaaien van inheemse, meerjarige planten komt aan bod.

Aanmelden

Wilt u het webinar graag volgen? Klik dan hier om naar het aanmeldformulier te gaan.

Delen
Ga naar de inhoud