Energiebespaarvoucher voor huiseigenaar

De Energiebespaarvoucher Duurzaam Nijkerk

Alstublieft, 75 euro om energie te besparen!

Helaas is de huidige voorraad Energiebespaarvouchers voor woningeigenaren wegens succes al op…

Als huiseigenaar in de gemeente Nijkerk kunt u een Energiebespaarvoucher ter waarde van € 75 aanvragen om uw huis tochtvrij, energiezuiniger en comfortabeler te maken. Deze voucher kunt u op verschillende manieren besteden.

• Warmtescan
  • Energiescan
  • Waterzijdig inregelen verwarming
  • Aankoop producten bij lokale bouwmarkten

Warmtescan

U kunt uw voucher ook inzetten om een warmtescan van uw woning te laten maken. De warmtescan laat zien waar er warmte weglekt in uw woning, zodat u gericht isolerende maatregelen kunt treffen. De kosten van een warmtescan zijn normaal gesproken € 100, wanneer u de voucher hiervoor gebruikt, krijgt u € 75 korting. U kunt een warmtescan aanvragen bij:

Handig om te weten:

Bij een gezamenlijke aanvraag door minimaal 5 bewoners (dus 5 vouchers) worden er géén extra kosten meer in rekening gebracht en spaart u nog eens € 25 extra per bewoner! Nadat de scans zijn uitgevoerd vindt op een apart moment de persoonlijke (en/of gezamenlijke) terugkoppeling plaats voorzien van een eerste advies.

Energiescan

U kunt de Energiebespaarvoucher ook inzetten om een energiescan te laten maken van uw woning. Met een energiescan krijgt u een beeld van de maatregelen die u kunt treffen om uw woning te verduurzamen, wat het gaat opleveren en wat het gaat kosten. Een energiescan kost normaal gesproken € 125, met de voucher krijgt u € 75 korting. U kunt een energiescan aanvragen bij:

Handig om te weten:

Als uw energiescan vooral gericht is op energiebesparende maatregelen voor uw totale woning (isolatie, ventilatie en warmtetechniek) adviseren wij uw voucher aan te vragen bij Alex van de Klift. Als u serieus nadenkt over mogelijkheden voor toepassing van een warmtepomp adviseren wij om de voucher aan te vragen bij Arie Kraan.

Nadat de deskundig adviseur de scan heeft uitgevoerd kan hij u desgewenst verder begeleiden bij een mogelijk offerte- en uitvoeringstraject.

Waterzijdig inregelen

Door uw verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen, wordt de warmte beter verspreid door uw woning. Dat kunt u onder meer laten doen door:

Handig om te weten:

Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam éérst contact op te nemen met dit bedrijf om te controleren of het gebruik van een voucher in úw situatie een zinvolle investering is.

Lokale bouwmarkten

Wilt u de voucher gebruiken om energiebesparende producten aan te schaffen? Dat kan bij de lokale bouwmarkten:

Er zijn tal van producten die helpen bij het besparen van energie in huis. Deze lijst legt per product uit op welke wijze het bijdraagt aan energie besparen: Advieslijst energiebesparende producten.

• U kunt de voucher alleen aanvragen als u in gemeente Nijkerk woont
  • Per adres is één voucher aan te vragen
  • De voucher is 90 dagen geldig. Daarna komt deze te vervallen
  • De voucher is niet inwisselbaar tegen contant geld
  • Door een voucher aan te vragen gaat u ermee akkoord dat de gemeente u kan benaderen om de voucherregeling te evalueren
  • Door een voucher aan te vragen gaat u ermee akkoord dat uw gegevens worden verwerkt met als doel om de voucherregeling te monitoren

Energiebespaarvoucher duurzaam Nijkerk

Is de Energiespaarvoucher Bon fysiek of digitaal?

Dit kan allebei. Als u een digitale bon heeft, dan hoeft u deze niet te printen, u kunt hem bij de kassa tonen op uw mobiele telefoon.

Wat is de waarde van de Energiebespaarvoucher voor huiseigenaren?

De voucher voor woningeigenaren heeft een waarde van €75.

Hoe lang is de Energiebespaarvoucher geldig?

De bon is drie maanden geldig. Daarna vervalt hij automatisch.

Kan ik de voucher op verschillende momenten of in meerdere winkels besteden?

Nee, dat kan niet. U kunt de bon eenmalig besteden in één winkel of bij één bedrijf.

Ik heb maar een deel van de waarde gebruikt. Kan ik de rest op een ander moment besteden?

Dat kan helaas niet. De voucher is op één moment bruikbaar.

Krijg ik wisselgeld op de Energiebespaarvoucher?

U krijgt geen geld terug.

Kan ik producten die ik met de voucher heb gekocht ruilen?

Dat kan in overleg met de winkel.

Kan ik de voucher bij winkels buiten Nijkerk besteden?

De voucher is alleen te gebruiken bij de deelnemende winkels in Nijkerk.

Mag ik de voucher ook aan iemand anders schenken?

Nee, de Energiebespaarvoucher is een subsidie van de gemeente die aan uw adres verbonden is.

Kan ik de voucher via een webshop gebruiken?

De bon is niet via een webshop te gebruiken, maar alleen bij de deelnemende bedrijven.

Kan ik de voucher inwisselen voor geld?

Nee, de Energiebespaarvoucher is niet inwisselbaar voor geld.

Ik heb mijn Energiespaarvoucher aangevraagd maar niet ontvangen.

Check even uw spambox. Kunt u hem daar ook niet vinden? Neem dan even contact op met het Energieloket via henk@energieloket-nijkerk.nl.

Ik krijg een foutmelding bij het aanvragen van de voucher. Wat moet ik doen?

Controleer of u de juiste gegevens invult en let op dat u de juiste bon aanvraagt. Soms vraagt een huurder per ongeluk een bon voor een koopwoning aan of andersom. Denk u dat u onterecht geen voucher kunt aanvragen? Neem dan even contact op met het Energieloket via henk@energieloket-nijkerk.nl.

Mijn Groene Bon is verlopen, maar ik wil ‘m toch gebruiken.

Helaas kan een bon die verlopen is niet meer worden gebruikt.

In de winkel wordt aangegeven dat mijn voucher al is geclaimd. Hoe kan dit en wat moet ik nu doen?

Als u denkt dat uw voucher onterecht wordt geweigerd, neem dan even contact op met het Energieloket via henk@energieloket-nijkerk.nl.